Casas i Carbó, Ramón

Ramon Casas i Carbó va ser un pintor espanyol cèlebre pels seus retrats de l'elit social, intel·lectual, econòmica i política de Barcelona, Madrid i París. Va néixer a Barcelona el 4 de gener de 1866 i va morir a la mateixa ciutat el 29 de febrer de 1932.

Pot personalitzar la reproducció del quadre de Cases i Carbó amb la millor qualitat. Pot optar per una reproducció de Cases i Carbó en llenç, amb diferents acabats i emmarcats, o també pot optar per una reproducció de Cases i Carbó en papers artístics.

Pintor espanyol cèlebre pels seus retrats de l'elit social, intel·lectual, econòmica i política de Barcelona, Madrid i París. Va ser dissenyador gràfic i els seus cartells i postals van contribuir a perfilar el concepte de modernisme català.

El 1881 va ser cofundador de la revista L'Avenç. Aquell mateix any, va iniciar la seva primera estada a París. Aquest hivern va estudiar amb Carolus-Duran i, més tard, amb Henri Gervex. L'any següent va exposar algunes de les seves obres a la Sala Parés de Barcelona i el 1883 va exposar el seu Autoretrat vestit de flamenc a la sala dels Camps Eliseus de París. Aquest quadre li va valer una invitació com a membre del saló de la Société d'artistes françaises.

Els següents anys va continuar pintant i viatjant, passant la tardor i l'hivern a París i la resta de l'any a Espanya, bàsicament a Barcelona però també a Madrid i a Granada. En aquesta època va conèixer artistes com Santiago Rusiñol, Eugène Carrière i Ignacio Zuloaga.
Mentre que la seva carrera com a pintor prosperava, Casas va començar a treballar en el disseny gràfic, adoptant l'estil art noveau que va arribar a definir el modernisme. Va dissenyar cartells per al bar i també va realitzar anuncis per a firmes com «Codorniu» o per a l'«Anís del Mono».

El 1903 es va convertir en Societaire complet del Salon du Champ de Mars de París, cosa que li va permetre realitzar una exposició anual. L'any següent, durant una estada a Madrid, va realitzar una sèrie de caricatures de l'elit madrilenya així com de pintors com Sorolla i Querol.

No products

To be determined Shipping
0,00 € Total

Check out